perjantai 28. joulukuuta 2012

Hiekkaa ja rantaa

Joulu on takana ja paikkakunta vaihtunut Kannuriksi (Cannanore)
Joulun huomasi siita, etta kaupungin keskustassa kaduilla myytiin joulupukkinaamareita ja valkoreunaisia tottulakkeja. Vuokraisantamme ripusti kattoterassille punaisen viisisakaraisen joulutahden. Mutta milta nayttaa tanavuonna asuinalueemme?

Kaupungin keskustaan on sielta pari kilometria ylamakea, silla asunto sijaitsee aivan rannalla. Kun portista astuu ulos niin ylittamalla tien ja menemalla pusikon lapi tulee noin 5km pitkalle hiekkarannalle.  Tanaan pusikko paloi muutaman sadan metrin matkalta. Ilmeisesti joku virallinen taho paatti polttaa sinne heitetyt roskat.  Roskissa oli tavallisen paperiroskan lisaksi muovisia vesipulloja, parittomia kenkia, autonrenkaita, lasipulloja ja mm. useampi muovikassillinen jonkun apteekin dumppaamia laakkeita.
Rannan etela-paassa on puisto, josta tulee polku rantaan ja siella on aina iltaisin ja viikonloppuisin paljon vakea.Kaksi kameliakin siella tallustelee kuljettaen kotimaan turisteja pienia kierroksia. Viime vuonna kamelit olivat usein aamupaivisin syomassa kotimme edessa olevaa pensaikkoa. Sunnuntaiaamuisin ranta on taynna krikettia pelaavaa nuorisoa ja tavallisesti iltaisin ranta tayttyy kannurilaisista auringonlaskun katselijoista.
.
  Koska krematorio (seka sahkoinen, etta avotuli-)on heti puiston vieressa, siella on satunnaisesti myos omaisia, jotka toimittavat tuhkan myohemmin mereen, kauniisti saviruukkuun pakattuna ja mukaan laitettuna ehka hedelmia ja kuivatuille palmunlehdille kirjoitettuja rukouksia tai muita teksteja.  Niita sitten loytyy silloin talloin ranta-alueelta.

Taloista, jotka sijaitsevat tien varrella, ovat monet intialaisten  (ulkomaillakin asuvia) itselleen kakkosasunnoksi rakennuttamia, joita he sitten vuokraavat tuttavilleen ja satunnaisesti turisteillekin. Kuluneen vuoden aikana on myos rakentunut muutama uusi majatalo tai 'beach resort'.  Kaikki talot ovat uskomattoman varikkaasti maalattuja.  Yksi valtava rakennelma on kohta valmis, punatiilinen monikerroksinen, useita rakennuksia kasittava resort Shivotam, jonka pihalle on laitettu harmaa n.7m korkea istuva Shiva, joka on kaantanyt selkansa merelle.  Tata rakennuskompleksia teettaa yksi Keralan rikkaimmista miehista, timanttikauppias.
Rantatielta erkanee sisamaahan pienehkoja teita, jotka vievat kyliin ja temppeleihin. Hiekkarannan pohjoispaadyssa on kalastajakyla.

Tanaan kalastajia oli  koko rannan mitalla veneillansa varsin paljon, silla sardiiniparvet ovat saapuneet.  Aamukavelylla meita ilahdutti tietysti se, etta niiden perassa oli tullut myos joukko delfiineita, jotka jopa hyppelivat ilmaan asti. Yleisesti ottaen kalastajien elama nailla rannoilla on aarimmaisen tiukkaa, silla rantavedet on suurilla trooleilla lahes tyhjiksi kalastetut, ja pienilla veneilla ei kovin kauaksi voi menna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti