tiistai 11. joulukuuta 2012

Suomi, mika se on?

Nyt on oltu viikko Rajastanin paakaupungissa Jaipurissa ja ainoana tietolahteenamme paivittain 16-sivuinen sanomalehti DNA (Daily News and Analysis). Maailmalta tiedamme sen verran, etta Israel uhoaa  lisaavansa tuhansia asuntoja Lansirannalle ja etta Medvedev on kertonut omaavansa salaista tietoa maapallon ulkopuolisten olentojen kaynnista Venajalla.  Muuten tapahtumat Intian ulkopuolella kasittelevat satunnaisesti lahinna Kiinaa ja Pakistania.  Filmitahtiuutisia on kaksi sivua ja urheilua, lahinna krikettia kolmesta neljaan sivua.

Koko matkamme, 8 viikon aikana olemme huomanneet Suomen nousevan lehteen kolme kertaa.  Ensimmaisen kerran Formula 1 ajojen kohdalla paasi Kimi "the Iceman" Raikkonen oikein kuvan kanssa.  Toinen kerta oli, kun Helsingissa piti olla kansainvalinen atomivoimaa koskeva kokous, joka peruuntui, kun Israel ja ystavansa USA eivat halunneetkaan 'naissa olosuhteissa' tulla. Kolmannella kerralla artikkeli kasitteli naisten oikeutta aborttiin ja Suomi mainittiin maana, jossa abortin saa hakemuksesta, kunhan kertoo syyn.

Paivittain useamman kerran joutuu vastaamaan kysymykseen 'mista olette'.  Olemme jo tottuneet sanomaan  "from Finland, Europe", niin valtymme jatkokysymyksilta -Onko se USAn osa? -Onko se Uudessa Seelannissa? -Onko se saari? jne... Jaipurissa hammastyttavan moni on heti kertonut, etta paakaupunkimme on Helsinki tai etta sepa onkin kylma maa.  Aikaisemmin ensimmainen tieto oli, etta Nokia on suomalainen firma. Angrybirdsia ei ole mainittu kertaakaan, mutta kaikenlaista (piraatti?) tuotetta aiheesta olemme kylla nahneet, tarroja, pyyhekumeja, t-paitoja, leikkikaluja...  Eras rouva tiesi myos, etta Suomi on 'Land where sun never sets' ja eilen tapaamamme pankkiherra oli tietavinaan, etta siina maassa kaikki on jarjestyksessa, ihmiset tekevat tyoaikana toita eivatka vain keskustele ja etta junat ja bussit toimivat niinkuin pitaa.

Toissailtaina konsertissa esiintyi laulaja nimelta E Hariharan ja kun asken googlasimme ko herran niin siella osattiin kertoa, etta hanen muusikkoisansa nimi oli Alamelu!! (emme kuitenkaan tarvineet korvatulppia kuten muuten usein konserteissa).

Huomenna siirrymme etelaan Keralaan ja saamme varmaankin jalleen vahan kattavampaa tietoa maailman tapahtumista lehdesta the Hindu, jota taalla pohjoisessa on ollut vaikea loytaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti