tiistai 25. syyskuuta 2012

Veriappelsiineista

No niin,
kun minulla on vain vanhanaikainen, kotimainen "mummokännykkä", en taas olisi ilman pikku-uutista tiennyt sitäkään, että jotkut elivät eilen osan päivästä tunnin myöhässä ja jerusaleminaikaa.
Eihän se tietysti mikään oikea uutinen ole, mutta toi kuitenkin mieleeni Israelin politiikan, (jonka varmin takuumies löytyy Atlantin takaa) ja palestiinalaisten vaikean elämän omassa kotimaassaan. 

Israelin miehitettyä nykyiset siirtokuntien alueensa 1960-luvulla, olimme kansalaistottelemattomia ja liimailimme kauppojen hedelmähyllyihin hienoja kuvallisia tarroja, joissa luki: älä osta israelilaisia veriappelsiineja.
Sen jälkeen en ole osatanut israelilaisia tuotteita, jos ne ovat olleet tunnistettavissa.
Haluaisin kuitenkin ostaa palestiinalaisia tuotteita, joten kannatan ajatusta, että kauppojen tulisi merkitä oikein sieltä tulevat tuotteet: israelilainen on israelilainen, palestiinalainen on palestiinalainen (eikä merkitty israelilaiseksi) ja punaisella varoitusmerkillä siirtokunnissa tuotetut.

Jo kolmannen polven E-kauppalaisena eli nykyisenä S-kauppalaisena odotan ja vaadin, että kaupparyhmäni ei osta israelilaisia tuotteita niin kauan kuin maa miehittää palestiinalaisalueita ja laajentaa siirtokuntiaan vastoin kansainvälisiä sopimuksia.

1 kommentti:

  1. Israelilaisten tuotteiden boikotointi on tärkeä arjen valinta! Käydessäni Palestiinassa vähän yli vuosi sitten tajusin viimein hyvin konkreettisesti, miten absurdi tilanne siellä on. Vai voiko sanaa absurdi edes käyttää niin kamalasta tilanteesta.

    VastaaPoista