torstai 27. syyskuuta 2012

Sananvapaudesta

Hämmästyksen ja suuttumuksen vallassa
luin tänään pienen uutisen

Kollega, siis opettaja on saanut kunnalta (Riihimäki) kirjallisen varoituksen.  Syynä epälojaali toiminta työnantajaa kohtaan, katsovat koulutoimenjohtaja ja lautakunta.
Rikos onkin hirmuinen.  Opettaja on yleisönosastokirjoituksessaan päätöksenteon jälkeen perustellut näkemystään, jonka mukaan 6-luokkalaisia ei pitäisi siirtää yläkouluun.

Uskomatonta.
Jos kunta päättää yksityistää kouluruokailun - eivätkö opettajat ja keittiöhenkilöt saisi ilmaista kantanaan, että päätös oli väärä?
Jos kunta päättää säästää koulumenoista niin, että luokkakoot suurenevat - eivätkö opettajat ja kaikki koulun työntekijät saisi kirjoittaa mielipiteekseen, että päätös on väärä?
Jos taideaineitten suunniteltu "lisätunti" päätetään siirtää ala-asteen puolelle - eivätkö taideaineiden opettajat saisi olla päätöksen jälkeenkin julkisesti sitä mieltä, että päätös oli väärä?

Tietysti saavat.  Tietysti heidän tuleekin taistella huonojen päätösten muuttamiseksi.
Niinkuin kaikkien ihmisten tulisi.
kuva: Esko Hurme



Kielellisiä nautintoja edusti tänään uutinen Kuopion luonnontieteellisen museon uudesta näyttelystä.  Liito-oravista kertovan näyttelyn nimi on "Papanamaan kartta". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti