sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Joukkoliikenteestä

Päivän 7 senttimetriä
kertoi eilisen ´Auton vapaapäivän´ epäonnistumisesta. Yksityisautoilua oli normaalipäivän malliin stadissa. Oliko joku odottanut jotain muuta? Matkatessani M-junalla Vastavirtafestivaaliin näin hämmästyneitä lipunostajia, kun matka maksoi puolet normaalista. Päivän kunniaksi.

Ei kai kukaan kuvittele, että autoton päivä kerran vuodessa ohjaa ihmisiä julkisen liikenteen käyttäjiksi. Ei kai kukaan tosissaan usko, että design-pysäkit houkuttelisivat julkisen liikenteen käyttäjäksi, kuten viime syksynä eräskin virkamies puolusteli pysäkkihankinnan mielipuolisia kustannuksia.
Jos oikeasti halutaan kaupunkiympäristöä säästää, luopua loputtomista ruuhkista ja parkkitaloista paraatipaikoille, kaupungin sisäinen julkinen liikenne on muutettava ilmaiseksi.

Tunnustan - itsellänikin on pieni auto, joka enimmäkseen lepäilee talon parkkihallissa, mutta joka on tosi mukava, kun pitää siirrellä raskaita kirjalaatikoita Virolahden, Helsingin ja Hangon välillä. Kirjastojen poistomyynneistä olen ilokseni saanut myös itseltäni vielä puuttuneet Aulikki Oksasen kirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti